Scroll to Content


Да познаваш млади и талантливи хора е истинско удоволствие . Да виждаш как всичко , което правят не само е увенчано с успех , а  има толкова вложена положителна енергия. Тя те грабва  толкова силно ,че не няма как да останеш безучастен към успехите на своите съграждани, а и не само.  Седемнайсет годишният Дейвид  Белишки е от онези талантливи и млади хора ,които имат изключително желание  за работа и развитие .

Младият талант представи своя роден град Панагюрище на голямата сцена на X-Factor.  Там той показа,че няма невъзможни  неща  , че с желание всичко се постига. Той е от онези колоритни личности , които се раждат с таланта си и успяват да достигнат до желания от тях връх чрез много упорит труд, постоянство и дисциплина.

Ето какво сподели  Дейвид за себе си , за участието в музикалния формат, както и за бъдещите си проекти :

" Пътят   ми на успех и развитие тепърва предстои"  - сподели пред нас младият талант Дейвид Белишки.

  1. Кой е последният музикален конкурс , в който си участвал преди да се запишеш за участие в X-factor?

Това беше лятото на 2017 г в град Челопеч. Аз по-скоро отидох , за да се срещна с г-н Леви. Тази среща беше изключително важна за мен , за да определи  вокалните ми възможности , както и да ме насочи към евентуални промени в  песните, които бях решил да изпълня на кастинга. Интересното на този концерт беше ,че аз без да съм планувал участие  се включих в концерта . Господин Леви ме посъветва да се запиша за участие и аз го направих.  Бяхме разделени по възрастови групи, аз изпях  "Soldier fortune " на Deep Purple и спечелих първо място . След това се наложи да остана и на гала концерта и там изпях песента " Двама" на Мария Нейкова. Този конкурс ми подейства добре, почувствах се още по-сигурен в себе си , особено след съветите и препоръките ,които чух от музикалния педагог.

  1. Какво те накара да се запишеш за участие в музикалния формат X-Factor ?

Един любим за мен човек - сестра ми Симона. Тя е главната причина аз да стигна до голямата сцена на формата, както и да се запозная с толкова много и талантливи млади хора.  Сестра ми имаше здравословни проблеми ,  за които нямахме никакво обяснение от какво произхождат. Както ние - нейното семейство , така и всички лекари , които посетихме. Беше много труден период за мен. Дори бих казал,че това бяха най-трагичните  дни до момента в живота ми . Тогава аз си спомних колко много пъти сме говорили с нея и тя винаги е заявявала пред мен ,че иска да ме види на голяма сцена , че иска да се запиша именно в  X-Factor.  В този момент аз дадох обещание пред себе си и пред нея, че ако оздравее ще се запиша за участие. Вероятно звучи странно , наистина така се случи - сякаш на магия - изведнъж всичко отшумя . Състоянието и се подобри изцяло и тя беше отново моята  усмихната и радваща се на живота сестра. А аз изпълних нейното желание и се записах за участие.

  1. На какво те научи участието ти в музикалния формат ?

На дисциплина , на постоянство , на работа в екип. Там през цялото време усещах доброто отношение на  журито , както и на участниците. За мен това ново начало се оказа много ползотворно , защото аз видях и научих  много  най-вече за самия себе си . Видях на какво съм способен. Какво е да имаш само два часа ,за да подготвиш песен в дует с още четирима участници , които не познаваш , за които не знаеш нищо , не знаеш какви за музикалните им умения . И за всичко това имахме само два часа на разположение.  Аз съм горд със себе си , доволен съм  ,че имах възможността да се срещна с тези хора , както и да чуя техните съвети и препоръки. Защото за мен сцената , музиката, пеенето са начин на живот . Аз искам да продължа и ще продължавам да се развивам в тази област . Участието ми не беше мимолетно решение , за да видя докъде бих стигнал , а напротив. Това за мен бе едно предизвикателство , което се увенча с успех .

  1. Кой момент от музикалния формат беше най- напрегнат за теб ?

Преди всяко участие аз бях притеснен, но като се замисля най-драматичният момент за мен беше участието със столовете. Не знаех какво ще се случи, дали ще споменат моя стол , дали ще продължа. ... бях изключително напрегнат .

  1. На кой етап приключи участието за теб ?

За мен участието в Х -factor  приключи преди големите концерти.  В къщата на съдиите имаше 24 участници и от тях продължиха само половината.  Отново ще кажа,че за мен времето на музикалната сцена беше много пълноценно . Научих се да работя в екип и в същото време да отстоявам позицията си , мнението за  изпълнението на песните. Доволен съм ,че стигнах до тук , защото аз бях сред онези двайсет и четирима участници ,които  преминаха през най-трудния етап от участието . А именно да успееш да накараш напълно непознати да повярват в теб , да ти дадат шанс да продължиш напред. Аз продължих с четири Да. Още на кастинга аз бях удовлетворен от себе си , постигнах това, за което бях отишъл.

  1. А сега накъде ?

Предстоят изключително интересни събития . Работя по един проект,  съвсем скоро ще излезе първият ми авторски сингъл. А той ще е нестандартен , за да се слуша и от малки и от големи - това е моята цел.Различно е това , което правя в момента,  няма стилови ограничения. Но не искам да издавам повече - тъй като все още е рано . По сингъла работя с Петър Костов -"Бате Пешо".  Той е човекът , който се занимава с mixing-a и mastering-a на група Скандау . Автор на текста и музиката е Томислав Петров- много важна за мен личност. Удоволствие и чест е  за мен ,че работя именно с него. Както и затова,че той е човекът , който не напътства и ми дава много ценни съвети. Съвсем скоро ще снимам и клипа на  музикалното парче. За момента всичко върви по план.

  1. Промени ли те по някакъв начин участието в X-factor ?

Ако кажа не ще излъжа - то е ясно. Разбира се, че се промених , но дотолкова,че да открия грешките ,които съм правил до момента. По - скоро израснах и като личност , и като певец. Не се смятам за нищо повече от хората, които срещам по улиците . Всичко ставаме  сутрин и лягаме вечер, всички страдаме и плачем . Всички имаме близки , които обичаме , за които се тревожим.  Това , което силно ме впечатли беше отношението  на журито към участниците- усещах тяхната човещина . Те са име на музикалния пазар, имат множество творчески , професионални и лични успехи - и въпреки това , те не парадираха с това.

  1. Какво ще кажеш за финал ?

Благодаря на всички , които ме подкрепиха , които застанаха до мен. Това ,което изпитах е неописуемо с думи , защото трябва да се преживее, не може просто ей тала да се разказва за него .

За мен пътят не свършва... той сега започва... Творческият ми път стартира отдавна , но сега дойде момента , в който ще работя за името си , за да постигна това , което искам ... а след това и името да започне да говори за мен.

 

Автор: Александра Дюлгярова

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *